SEO uzmanı ne yapar?
İçerik Haritası
Makaleyi Paylaşın

SEO ve SEO uzmanı nedir?

SEO, “arama motoru optimizasyonu” veya “arama motoru optimize edici” telaffuzların kısaltmasıdır. Web sitenizi SEO ile arama sıralamalarında organik olarak yükseltmeyi hedefliyorsanız web sitenize kazandırabileceğiniz avantajları yanı sıra zararları da olacağını bilmelisiniz. SEO uzmanı ise sizlerin en değerli vaktini almayarak en iyi Google Arama Sonuçlarını elde etmesini sağlayan ve destek veren kişilerdir. Wise Wis dijital performans ajansının danışmanları olarak, web sitesi sahipleri için yararlı hizmetler sunmaktayız. Bunlardan bazılarını listelemek gerekirse;

  1. Web sitenizin içeriğini veya yapısını inceleme
  2. Web sitesinin geliştirilmesiyle ilgili teknik önerilerde bulunma. Örneğin, barındırma, yönlendirmeler, hata sayfaları, JavaScript kullanımı gibi.
  3. Web tasarımı geliştirme
  4. Çevrimiçi iş geliştirme kampanyalarını yönetme
  5. SEO olanakları
  6. Belirlenen pazarlarda ve bölgelerde yoğunlaşma
SEO uzmanı ne yapar?

SEO uzmanı ne yapar?

SEO’dan önce Google ADS Reklam Verirsek Faydası Olur mu?

Google’da reklam vermeniz, web sitenizin arama sonuçlarındaki durumu üzerinde etkisi olmayacaktır. Google ADS, siteleri ücret karşılığında arama sonuçlarına eklemez veya sitelerin sıralamasını değiştirmez. Organik arama sonuçlarında görünmenin özellikleri farklıdır. Google ilk sırada yer almak için SEO uzmanı ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer ki küçük bir işletme için gerekli vaktiniz var ise Google Developers‘de yayınlanan kaynakları inceleyebilirsiniz.

SEO’ya Adım Atma

SEO ile çalışmayı düşünüyorsanız ne kadar hızlı harekete geçerseniz sizin için o kadar iyi olacaktır. SEO ile çalışmaya başlamak için en uygun zaman, web tasarımı yeniden tasarlamayı veya yeni bir siteyi devreye sokmayı düşündüğünüz zamandır. Bu şekilde SEO’nuz ve işletmeniz, daha en başında arama motorlarına uygun bir şekilde tasarlanmasını sağlayabilirsiniz. Web tasarımı geliştirmek için bizlerden destek alabilirsiniz. Bizlerle birlikte iyi bir SEO, mevcut bir web sitenizi de iyileştirmeye yardım edebiliriz.

1.Önerilen değişiklikleri uygulama konusunda kararlı olun.

SEO tarafında önerilen değişikliklerin yapılması zaman ve çaba gerektirir. Bu değişiklikleri yapmaya zaman ayıramayacak iseniz sizler için SEO uzmanı ekibimiz ile başlayabilirsiniz.

2.Potansiyel SEO’nuzu değerlendirin.

SEO’ya yöneltebileceğiniz değerlendirmelerin bazı yararlı soruları sıraladık;

  • Önceki çalışmalarınızdan örnekler gösterebilir ve başarı öykülerinizden bazılarını Wise Wis Dijital Performans Ajansı’na iletebilirsiniz.
  • Google Arama’nın temel özelliklerinin gereksinimlerine uyuyor musunuz?
  • Organik aramaya ek olarak çevrimiçi pazarlama hizmetleriniz mevcut mu?
  • Ne kadar zamanda, nasıl sonuçlar bekliyorsunuz? Başarınızı nasıl ölçersiniz?
  • SEO sektöründeki deneyiminiz nedir?
  • En önemli SEO teknikleriniz nedir?
  • Ne kadar zamandır SEO ile ilgileniyor sunuz?

3.SEO’nuzun profesyonel referanslarını kontrol edin.

Web Tasarımınızı ve sitenizin otoriterini, yönlendirmelerini incelemeniz gerekir. Spam linkler ile en kötü sonuçları elde edebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için SEO Ajansımız ile çalışabilirsiniz.

4.Web tasarımınızın teknik açısından denetimini gerçekleştirin.

Web sitenizde neyin neden yapılması gerektiğini düşündüğünü ve beklenmesi gereken sonucun ne olduğunu öğrenebilmek için, web sitenizi denetimlerini aksatmayın.

5.Bir SEO uzmanı ile çalışmak isteyip istemediğinize karar verin.

SEO uzmanı ile çalışmaya karar verdiğinizde, dijital varlığınızın en iyi şekilde korunacağını ve geliştireceğini garanti eden Wise Wis Dijital Performans Ajansı‘nın ekibine katılın.

SEO’da Önlemler

SEO’lar, web sitenize değerli hizmetler sağlayabiliyor olsa da etik kuralları gözetmeyen yapılan bazı SEO’lar, agresif pazarlamacılık anlayışları ve arama sonuçlarına haksız yöntemlerle müdahale etme girişimleri yüzünden sektörün itibarını zedeleyebilir. Bu konuda Google Spam Politikalarını ihlal eden uygulamalar, web sitenizin Google’daki varlığı ile ilgili olumsuz düzenleme yapılmasına ve hatta sizin web sitenizin Google dizininden (Dijital varlıklarınız) kaldırılmasına neden olabilir.

SEO’nuz sitenizle ilgili birtakım önerileri oluşturduğunda Wise Wis’in SEO uzmanları ile destekleyebilirsiniz.

Aşağıda dikkat etmeniz gereken bazı koşulları sıraladık;

  • En yaygın hilelerden biri, aldatıcı yönlendirmeler kullanarak web sitenize gelen kullanıcıyı bir başka web sitenize yönlendirmeye çalışmaktır. Çoğu zaman bu yönlendirmeler, ihlal olarak görülür ve alan adı Google dizininden kaldırılır.
  • Başka bir yasal olmayan uygulama da, kullanıcının web sitesinde bir yere anahtar kelimelerle yüklü “köprü” sayfalar yerleştirmek. SEO bu uygulamanın sayfayı daha fazla sorgu için daha alakalı hale getireceğini söylemektedir. Bu, SEO’nun doğası gereği yanlıştır; çünkü tek tek sayfalar çok çeşitli anahtar kelimeler ile nadiren alakalıdır. Bununla birlikte söz konusunu hilelerden daha sinsice olan şey, köprü bağlantılarının genellikle SEO’nun diğer kullanıcılara ait gizli bağlantılar da içerebilmesidir. Bu tür köprü uygulamaları web sitenin bağlantı popülerliğini yavaş yavaş azaltır ve siteyi düşürür veya yasa dışı içerik barındıran sitelere de sahip olabilecek SEO’ya ve SEO’dan gelen diğer kullanıcılara yönlendirebilir.
  • Son olarak sıralamanızı iyileştirmek için başka sitelerden bağlantı satın almak umduğunuz sonuçları vermeyebilir ve web siteniz tamamen ihlal yüzünden manuel işlem uygulamasına yol açarak sıralamanızı tamamen kaybedebilirsiniz.

Bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek için Wise Wis ile iletişime geçerek anlaşma yapabilir bu işi uzmanlara bırakabilirsiniz.

Related Articles

Bizimle Başlayın!

Dijital varlığınızı hızla yükseltmeye hazır mısınız?

Bize bir hat bırakın ve tırmanışınıza bugün başlayalım.

Bizi hemen arayın ve markanızın yükselişini tam kapsamlı hizmetlerle desteklemeye hazır pazarlama ekibimizle bağlantı kurun. Dijital pazarlama, SEO, web tasarımı, PPC yönetimi ve e-posta pazarlamasından markanızı mükemmel başarıya taşıyacak araçlara sahibiz. Stratejiyi, çözümleri ve başarıyı konuşalım. Dijital atılımınız tek bir çağrıyla başlar.

Wise Avatar
Metehan A.

Verilerimi göndererek benimle iletişime geçilmesini kabul ediyorum.